Sunday, September 24, 2006

GARDENIA - Pengeluar Daging Babi Terbesar di Australia

Salam sejahtera kepada semua kaum Muslimin & Muslimat

Dengan nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang, warkah ini disalin dan dikirimkan kepada masyarakat kita untuk memberi perhatian kepada satu kegiatan yang menyalahi Hukum Syarak oleh sesebuah syarikat perniagaan.

Amat terkejut dan terperanjat apabila membaca satu artikel oleh Goola
Warden dalam The Edge Singapore bertarikh 12 Januari 2004 yang mendedahkan bahawa QAF Limited ataupun dikenalai sebagai GARDENIA adalah pengeluar DAGING BABI terbesar di Australia dan Singapura. Perniagaan DAGING BABI adalah penyumbang terbesar kepada keuntungan GARDENIA.

Sejak membaca risalah tersebut, fikiran saya terganggu memikirkan bahawa saya telah menjadi mangsa perbuatan aniaya, tidak jujur dan tamak syarikat GARDENIA. Dengan serta-merta, saya telah memberi amaran kepada keluarga, rakan dan taulan supaya tidak lagi membeli barangan keluaran GARDENIA. Jangan kita yang telah mengetahuinya terus menerus meletakkan dosa dibahu kita dan ahli masyarakat orang Muslim.

Sebagai hamba Allah, adalah tanggungjawab saya untuk menyerlahkan
situasi sebenar dan mengambil tindakan untuk menyaran kepada semua umat Islam supaya memberhentikan pembelian roti berjenama GARDENIA dengan serta merta dan masa hadapan. Syarikat ini secara langsung ataupun secara tidak langsung tidak menunjukkan rasa hormat dan keperhatinan kepada kaum masyarakat Islam.

Saudara saudari sekalian, marilah kita berkongsi pengetahuan ini dengan
rakan taulan Islam kita dan saya percara, sebagai umat Islam yang baik,
saudara saudari akan mengambil tindakan yang sebenar untuk muslimat dan musliman yang belum berpeluang mengetahui hal yang sebenar.
Semoga seluruh umat Islam bersatu tenaga dan kepercayaan untuk
menghapuskan kesangsian yang terbukti benar untuk kebaikan semua umat Islam.
Mohon keberkatan dan rahmat dari Allah s.w.t yang membuka pintu hati
kita
dengan segala KebesaranNya.
Allahuakbar...Allahuakbar...Alllllllahuakbar...!!

1 comment:

Fonzi said...

La GARDENIA me la paso por el orto
Congratulations !!